Inga pengar till bisatsning i Strängnäs

Föreningen En vild idé i Strängnäs får inga projektpengar, men är tacksamma för alla initiativ att rädda vilda pollinerare.

Föreningen En vild idé i Strängnäs får inga projektpengar, men är tacksamma för alla initiativ att rädda vilda pollinerare.

Foto: Audun Braastad

Insändare2023-03-10 07:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Naturvårdsverkets satsning på vilda pollinatörer har gett resultat. Under 2022 satsade Naturvårdsverket ytterligare 11,66 miljoner kronor på att rädda några av landets mest utrotningshotade vilda bin. För tredje året i rad har det satsats medel för att kunna göra åtgärder som gynnar vilda pollinatörer. Föreningen En vild idé i Strängnäs kommun sökte LONA-bidrag men fick avslag. Skälet kommunen angav var att det saknas LONA-medel för i år på grund av budgetnedskärning.

Men antalet vilda bin ökar. Det är toppen, det är vår vision och avsikt. Vi i föreningen En vild idé vill tacka alla privata initiativ som tagits i Strängnäs kommun. Vi fick inga pengar men vi lyfter på hatten för alla er som kavlat upp ärmarna, stoppat händerna i jorden, byggt bihotell, slagit ängar, plockat vilda fröer och satt i jorden för att skapa mat och boplatser för våra vilda pollinerare.