Inga registrerade EPA-traktorer sedan 1975

Signaturen ”Bubben” tycks ha missat att det inte har gått att registrera nya EPA-traktorer sedan 1975, skriver signaturen "Mr Camaro".

Signaturen ”Bubben” tycks ha missat att det inte har gått att registrera nya EPA-traktorer sedan 1975, skriver signaturen "Mr Camaro".

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-08-25 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till signaturen "Bubben" den 21/8 angående körkort för EPA-traktorer.

Det behövs inga nya körkort för EPA-traktorer av den enkla anledningen att det bara finns drygt 300 stycken kvar. Signaturen ”Bubben” tycks ha missat att det inte har gått att registrera nya EPA-traktorer sedan 1975. Vid den tiden krävdes något som kallades ”traktorkort” som lägsta behörighet för att få framföra ett sådant fordon.

Dagens motsvarighet är AM-behörighet och då får man framföra moped klass I och II. Traktor klass a (max 40 km/h) samt motorredskap klass II. Dagens A-traktorer ryms i AM-behörighet. Troligen känner insändarskribenten inte till skillnaderna mellan en A-traktor och en EPA-traktor men det är två helt skilda fordonstyper.

Vill du skriva insändare?

Tidningens insändare blir ofta vällästa och håller lokala debatter vid liv. Vill du skriva en insändare kan du göra det via vårt formulär. Klicka här för att komma dit.

En insändare ska vara 1 600 tecken eller 800, inklusive mellanslag och underskrift. Du får skriva under med signatur, men namn, adress och telefonnummer måste alltid bifogas. Kritik av namngiven person måste undertecknas med namn.

Vi förbehåller oss rätten att stryka i texten samt avstå från publicering.