Ingen försöker tysta Jimmy Jansson

Satsningar måste göras på våra utanförskapsområden, på att minska arbetslösheten osv. Här behövs alla goda krafter som är inkännande och inkluderande.
Skriver Hans Bergström fritidspolitiker S.

Satsningar måste göras på våra utanförskapsområden, på att minska arbetslösheten osv. Här behövs alla goda krafter som är inkännande och inkluderande. Skriver Hans Bergström fritidspolitiker S.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-10-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Janssons insändare 30/9

Nej Jimmy, det är ingen som försöker tysta dig, allra minst jag. Men sättet man förmedlar ett budskap på och försöket att med grovt språk och högt tonläge är kanske inte det bästa sättet att bli lyssnad på. 

Det grova gängvåldet kryper allt längre ned i åldrarna och är en tragedi för samhället. För varje gång en människas liv släcks i gatuuppgörelser är det ett misslyckande för alla goda krafter i vårt samhälle. För regering, riksdag, regioner och för våra kommuner. Två 16 åriga ynglingars liv är förött. En av dessa 16-åringar i vår stad Eskilstuna är död. Den andra sitter häktad på sannolika skäl för mord och mordförsök. Två föräldrafamiljer med släkt, vänner och skolkamrater är drabbade. Dessa två unga män fick inte chansen att växa upp och lämna sina bidrag till vårt gemensamma samhällsbygge.

Vi har alla ett ansvar att försöka se till att alla medborgare i våra kommuner och i vårt land känner delaktighet och inkludering och kan känna hopp mot den framtid som skymtar i fjärran.

För att råda bukt mot gängkriminalitet behöver hela samhället mobilisera. Det är inte bara ett ansvar för politiker i regering, riksdag, regioner och kommuner. Det är allas ansvar och också vi i civilsamhället. Vi som försöker sköta vår skola, vårt arbete och våra liv som pensionärer. Vi behöver få till stånd en folklig mobilisering som säger nej till dödsskjutningar, till det grova gängvåldet och allt annat våld i samhället. Det är ett tungt och mödosamt arbete som handlar om att bryta utanförskap, social isolering och möjligheter till att förmedla hopp till alla utsatta i vårt samhälle.

Då hjälper det inte att höja rösten och peka med hela handen mot någon annan som ska stoppa eländet. 

Satsningar måste göras på våra utanförskapsområden, på att minska arbetslösheten osv. Här behövs alla goda krafter som är inkännande och inkluderande.

Där behövs alla politiker och beslutsfattare men framför allt alla vi som är trötta på dödskjutningar och våld och som vill känna trygghet på våra gator och torg.

Jag är övertygad om att vi kan klara den här uppgiften men det kommer att ta tid och allt måste ske med ett lugnt och sakligt röstläge.