Inte konstigt att många lämnar sina jobb inom regionen

Regionstyrelseordförande Monica Johansson (S) och socialminister Lena Hallengren (S) besökte ett av Mälarsjukhusets förråd i onsdags.

Regionstyrelseordförande Monica Johansson (S) och socialminister Lena Hallengren (S) besökte ett av Mälarsjukhusets förråd i onsdags.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2022-08-15 08:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste just artikeln där Hallengren var på besök på Mälarsjukhuset. Monica Johansson var också med och förtäljde valfläsket att vårdköer kommer ej finnas vid nästa mandatperiod om Socialdemokraterna vinner valet. Jo men visst, trolla har jag också velat kunna, speciellt i kontakt med mycket ledsna och förtvivlade patienter som får vänta på tid till specialist eller operation av något slag. 

Sedan menar Monica att det är stora utmaningar att få sjuksköterskor till sjukhuset och att få dem att stanna kvar. Hm, liiiite högre lön kanske kan vara på sin plats, samt att chefer faktiskt lyssnar på sina medarbetare och tar till sig. Inte bara låtsas lyssna och inget framförs högre upp i hierarkin. Ingen vågar stå upp för sin personal, då verksamhetschefer vill förmedla endast att få in pengar till kliniker. Patientfokus finns ej, så som jag ser det. 

Lämnar nu regionen, trots att jag egentligen gillar min arbetsplats, men det har gått för långt med hur man handskas med patienter och med personal. Dessutom höjs lönen kraftigt vid byte av arbetsgivare – är det konstigt då att många ger upp och lämnar? Många personalkategorier försöker få sina röster hörda men tystas ner av en ”stör ej-kultur" bland chefer. 

Nä du Monica, era insatser torde varit tidigare. Det kommer bli svårt att reparera förtroendet.