Inte lätt för en halvblind gubbe...

"Risken finns att jag behöver hjälp nästa gång", skriver Siv Aksila.

"Risken finns att jag behöver hjälp nästa gång", skriver Siv Aksila.

Foto: Oscar Olsson (TT)

Insändare2024-05-06 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag börjar bli gammal och det kommer en dag när OCR-nummer blir en svårighet. Därför har jag anmält mig för e-fakturor. Det är en utmärkt lösning. Men nu kom en faktura från regionen till Kivra. Det vill jag inte. För att komma in på banken kan jag använda en dosa. Kivra kräver Bank-ID. 

När jag anslöt mig till Kivra gick det att använda lösenord. Att förnya ett Bank-ID blir svårare och svårare. Min bank har förvarnat om ytterligare åtgärder för att skydda Bank-ID och det behövs säkert men för att vara helt ärlig: jag förstod att texten var på svenska men inte så mycket mer. Risken finns att jag behöver hjälp nästa gång mitt Bank-ID ska förnyas.

Tack vare att min bank är ansluten till Kivra var det inget problem att lägga in fakturan för betalning, men min tio år äldre bror fick problem: hans bank var det inte. Därför behövde han skriva upp OCR-numret på papper för att sedan använda siffrorna när han betalade i sin bank. Inte lätt för en halvblind gubbe. Banken hjälpte honom att lämna Kivra. Nu är det dags för en god man att ta över.

Alla blir vi gamla och jag ber er: se till att det finns enkla lösningar! Jag vill ha räkningarna med e-faktura!