Investeringar ger en bättre arbetsmiljö

Insändarskribenten menar att  investeringarna i våra sjukhus ger en bättre arbetsmiljö vilket torde öka viljan för vårdpersonal att söka sig till regionen.

Insändarskribenten menar att investeringarna i våra sjukhus ger en bättre arbetsmiljö vilket torde öka viljan för vårdpersonal att söka sig till regionen.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Insändare2019-11-16 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på insändaren "Varselrisk även i Sörmland?" Publicerad 12/11.

Att beräkna exakt rätt kostnad för ett byggprojekt är komplext, särskilt om det ligger ett antal år framåt i tiden. Om investeringsutgifterna ökar beror det främst på att framtida allmänna prisökningar inte räknas in i investeringsbeloppet. Dessutom ökar detaljkunskapen ju närmare byggstarten kommer. Prisutvecklingen i byggbranschen har varit drygt 10 procent sedan 2015 och visar inga tecken på att sjunka.  

Region Sörmlands ekonomi är förhållandevis stabil och investeringarna i våra sjukhus ger en bättre arbetsmiljö vilket torde öka viljan för vårdpersonal att söka sig till regionen. Investeringarna är också nödvändiga för att kunna bedriva vård i ändamålsenliga lokaler. Kraven på sjukvården ser annorlunda ut idag än när befintliga fastigheter byggdes. Att vi gör dessa investeringar innebär inte per automatik framtida nedskärningar, som insändarskribenten befarar.