Jag vill inte behöva flytta från Eskilstuna

Senior Materials fabrik i Svista i Eskilstuna.

Senior Materials fabrik i Svista i Eskilstuna.

Foto: Henrik Holmberg

Insändare2024-10-07 11:44
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är 15 år gammal och min familj pratar om att flytta härifrån på grund av Senior Materials fabrik som kommer släppa ut gift. Men jag vill inte behöva flytta. Jag har massa vänner, mitt fotbollslag, familj och skola här. 

Jag vill kunna gå ut nian, och gymnasiet här. Men den här förskräckliga giftfabriken förstör allt. Varför måste ni använda Eskilstuna som nåt slags försöksstad. Och kommunstyret, ni vill att fler ska få jobb, men vem vill jobba på en giftfabrik?

Tänk på oss unga. Ska vi bli sjuka, få cancerbesked när vi är så unga? Se våra nära och kära bli sjuka av 900 ton metylenklorid. Jag vill verkligen inte vara med om det, och det tror jag inte nån annan vill heller.

Ni satsar på Eskilstuna, bygger nya saker på flera olika platser för att få staden att växa, men samtidigt förstör ni den genom att låta ett sånt beslut gå igenom.

Förstår ni inte vad detta kommer att göra? Snälla rädda vår generation genom att stoppa detta beslut. Rädda vår stad. Tänk på alla människor. Tänk på Eskilstuna. Tänk på framtiden.