Jordgubbspaj blev remouladsås – som blev morötter

Det blir inte alltid den mat man tänkt sig.

Det blir inte alltid den mat man tänkt sig.

Foto: Gunnar Westergren

Insändare2024-08-15 20:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har ett matabonnemang via Eskilstuna kommun. Beställningen som gjordes för några veckor sedan var; spenatsoppa med ägghalva och jordgubbsrabarberpaj med vaniljsås. 

Det som kom i stället var enligt menyn sprödbakad torsk med potatismos och remouladsås. Det fanns ingen remouladsås men väldigt mycket kokta morötter (som hamnade i soporna). Ingen soppa, ingen paj med vaniljsås. Kostnad cirka 78 kr.

Har man beviljats matstöd och bor i eget boende kommer hemtjänst med maten. Men dom är bara distributörer och "matstödjare".
Det kommer att bli ändring i september då maten levereras i kylda, vakuumpackade kartonger 1 gång i veckan för att förvaras i brukarens kylskåp. Tillbehör som senap, ketchup, rödbetor, saltgurka, grönsaker, bröd, smör, dricka, sylt, kalla såser, kryddor mm får brukaren hålla med själv. Det beviljade matstödet kommer troligen att vara kvar, dvs hemtjänst kommer och hjälper till enligt deras schema.

Sommaren 2024 verkar ha varit ett experiment. Det har ofta blivit fel och något annat än beställningen har kommit.

Man kan tycka att det här är ett i-landsproblem och att man inte ska klaga när många på vår jord inte ens har mat för dagen. Men visst är det nonchalant mot våra äldre, som betalat skatt och fortfarande gör, som är beroende av den här insatsen. Kanske dagens höjdpunkt – en god lunch som man längtat efter, och så kommer något annat.