Kämpa på alla hjältar som jobbar inom handeln

Vi hyllar vårdpersonal dagligen vilket jag tycker att vi ska, de gör ett fantastiskt arbete. Men jag vill också hylla alla medarbetare inom handeln. Skriver insändarskribenten.

Vi hyllar vårdpersonal dagligen vilket jag tycker att vi ska, de gör ett fantastiskt arbete. Men jag vill också hylla alla medarbetare inom handeln. Skriver insändarskribenten.

Foto: Hasse Holmberg

Insändare2020-12-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej
Viktiga synpunkter. Jag arbetar som varuhuschef/butikschef inom handeln. Inför julen har vi ett högt kundtryck. Julen med alla inköp som skall göras står och knackar på dörren. Vi för just nu en kamp mot covid-19 spridning. Jag försöker hålla min personal skyddad. Se till att det är säkert för kunderna att handla, samt att vi behöver sälja för att kunna behålla alla fantastiska medarbetare i arbete. Man kan säga att det blir moment 22. 

Vi hyllar vårdpersonal dagligen vilket jag tycker att vi ska, de gör ett fantastiskt arbete. Men jag vill också hylla alla medarbetare inom handeln. Som finns där för kunderna, packar deras varor och fyller alla hyllor som finns i ett varuhus. Här finns inte utrymme för att vara rädd för corona, för att vi skall lägga all kraft på att alla övriga känner sig säkra. Blir man sjuk skall man vara hemma, men i den miljö vi arbetar i är risken att bli sjuk stor.

 Vi ber våra kunder dagligen att hålla avstånd, vi har markeringar och skyltar. I vissa fall även vakter och butiksvärdar. Trots detta får vi utstå tråkiga kommentarer och ibland sura miner av kunder som själv har valt att faktiskt åka och handla. Jag lyssnar dagligen på nyheter gällande corona. Där alla uppmanas att ta ett eget ansvar, så gör det. Kommer ni till butikerna så är det ett val man gör. Hos oss på min arbetsplats, möter vi mellan 1000-1500 kunder om dagen. Så med andra ord kämpa på alla hjältar som jobbar inom handeln och tar hand om alla köpsugna kunder. Håll er för guds skull friska så ni kan fylla varuhusen med nya varor. För kunder kommer vi att ha.