KD borde stått emot privatiseringen

80 precent av Sevabs fjärrvärmeverksamhet har sålts för 1,2 miljarder kronor. Inget klokt beslut, anser Nils Ronquist (KD)

80 precent av Sevabs fjärrvärmeverksamhet har sålts för 1,2 miljarder kronor. Inget klokt beslut, anser Nils Ronquist (KD)

Foto: John Henzlert

Insändare2021-09-06 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur många kommuner i Sverige har privatiserat sina behov av säker leverans av energi? Har bott i 6 olika kommuner i Sverige. Alla har en sak gemensamt – alla dessa kommuner äger sina respektive energibolag. Moderaterna här i Strängnäs kommun känner behov av att privatisera vår viktiga energiförsörjning. Mitt eget parti röstade ja till privatisering! Det är viktigt att även i blåsväder kunna stå emot.
Sedan ställer jag mig frågan: Vad skall pengarna användas till? Driftskostnader eller investeringar? Det vet i varje fall inte kommunstyrelsens ordförande. De som röstade ja i mitt eget parti vet det troligen inte heller!
Mitt partis företrädare har tydligen fallit i armarna på de konservativa tongångarna. Kristdemokraterna står utanför de konservativas lockrop. De nya medlemmarna borde titta lite närmare på var Kristdemokraterna står. 

Lyssna alltid på de lite äldre partimedlemmarna.