Narkotikasök i skolor skulle slå hårt mot kriminella

Insändare 12 augusti 2022 07:47
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det blodiga gängkriget i Eskilstuna verkar inte hejda sig någon gång i den kommande framtiden. Senast för ett par veckor sedan skedde en ny skjutning i Årby. Det har blivit en del av vardagen för Eskilstunaborna, och det är något vi Kristdemokrater inte tänker acceptera!

Familjen är en av de viktigaste förebyggande åtgärderna för att hindra unga personer från att välja den kriminella banan och för det har vi nyligen presenterat åtgärder där familjen involveras mer. Vårt förslag på familjeakut tror vi är ett steg i rätt riktning, men vi tror även på mer drastiska åtgärder i den kommande framtiden.

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet uppgav cirka 65 procent att de blivit utsatta för brott i skolmiljön, vilket visar att det är en av de absolut viktigaste miljöerna vi behöver fokusera mer på. Kristdemokraterna i Eskilstuna tror att narkotikasök av polisen i skolan skulle slå hårt mot de kriminella grupperingarna och även minska brottsligheten i skolan, som egentligen är en plats för lärande och kunskap.

Vi vill ge polisen befogenhet att regelbundet kontrollera skolan för droger, för att tidigt förhindra eventuella konflikter i skolmiljön. Narkotikasök i skolorna är ett steg i rätt riktning för att förhindra att fler faller offer både för narkotikans effekter på människan, men även för de gängkrig som oftast skapas i samband med narkotikaförsäljning. Får vi makten i Eskilstuna, lovar vi att göra det bästa för att verka för en miljö i skolan fri från narkotika!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa