Klimatsmarta beslut i vardagen viktigt för MP

Insändarskribenten citerade Greta Thunberg för att få den styrande majoriteten att vakna till och inse att vårt klimatarbete i kommunen är viktigt och inte kan skjutas på framtiden.

Insändarskribenten citerade Greta Thunberg för att få den styrande majoriteten att vakna till och inse att vårt klimatarbete i kommunen är viktigt och inte kan skjutas på framtiden.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2019-10-22 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på insändare “Miljöpartiet ger dig det onda ögat” publicerad 1 oktober.

Jag har tidigare tackat dig Ulf för dina reaktioner på vår politik. Så tänker jag göra även den här gången. Det lyfter miljöpolitik och diskussionen om vår tids viktigaste fråga, klimathotet.

På senaste KF behandlades Miljöpartiets motion om att införa en koldioxidbudget. Under debatten citerade jag Greta Thunbergs tal från FN:s klimatkonferens. Varken jag eller Miljöpartiet kan ta åt oss äran för det ögonöppnande arbete som Greta Thunberg gör. Jag citerade hennes tal för att få den styrande majoriteten att vakna till och inse att vårt klimatarbete i kommunen är viktigt och inte kan skjutas på framtiden. Gretas ord är hårda och anklagande och de berör. Hon kräver att vi lyssnar på forskarna, som säger att koldioxidutsläppen drastiskt måste minska och det nu.  Det är dags att lägga i en ännu högre växel och göra allt vi kan för att nå vår egen kommuns nollvision om koldioxidutsläpp. Det är inte möjligt att nå målen i internationella överenskommelser utan lokala beslut, här i Eskilstuna lika väl som överallt annars i världen. Det är inte elitism, det är verkligheten. Så även i vår kommun. Och ja, här håller jag med dig Ulf, majoritetens miljöarbete är odugligt. I vårt parti finns många småbarnsföräldrar, flera av dom engagerade sig just för att de har små barn. Vi kastar inte onda ögon, utan strävar efter att skapa lösningar som underlättar för människor att göra klimatsmarta beslut i vardagen. Det kommer vi att fortsätta med och vi välkomnar alla som vill driva en sån politik i Eskilstuna.