Kommer hyreshöjningen vara permanent?

Det talas om stora hyreshöjningar nu, men när livet återgår till normala förhållanden kommer hyrorna då att sänkas? Skriver  Rune Jakobsson.
Det talas om stora hyreshöjningar nu, men när livet återgår till normala förhållanden kommer hyrorna då att sänkas? Skriver Rune Jakobsson.

Insändare 30 september 2022 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dessa tider talas mycket om hur priserna stiger på allt möjligt, men det talas lite om själva priset och att allt beror på den situationen som råder just nu. Det innebär ju att de som har möjlighet höjer sina priser just nu, för att sedan aldrig sänka. Till exempel talas det om stora hyreshöjningar nu, men när livet återgår till normala förhållanden kommer hyrorna då att sänkas? Hyresavtal som görs upp nu borde betecknas som tillfälliga och inte permanenta.

Här talas om hur dyr strömmen blivit och många bävar. Många har LED lampor nu som med KW pris på 1 krona kostar ett halvt öre i timman att ha tänd. Låt oss säga att priset nu är 3 kronor, då kostar lampan 1,5 öre i timman. Om man tänker i de banorna så är det lättare att prioritera på olika utgifter. Hur många ören kostar bilen för att ta ett exempel?

Men framför allt ska ju inte priser permanentas efter de högsta kostnaderna som blivet just nu. Redan verkar ju till exempel Tyskland ha ordnat sin situation, vilket innebär att mycket av våra kostnader nu sjunker. Hur kriget kommer att bli vet vi ju inget om. Kanske det blir förändring i Ryssland och allt blir annorlunda. Ska vi då stå där med våra höga hyror? Dyrt är väl upp till var och en att bedöma när vi har alla uppgifterna. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa