Kommun utan ansvar

Det är skrämmande hur kommun gång efter annan gör helt horribla avtal och inköp när ledningen jämt påpekar att man ska vara försiktig med våra skattepengar.
Skriver insändarskribenten.

Det är skrämmande hur kommun gång efter annan gör helt horribla avtal och inköp när ledningen jämt påpekar att man ska vara försiktig med våra skattepengar. Skriver insändarskribenten.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2020-12-24 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser om kommunens senaste upphandling, denna gång om IP-Only avtalet. "Det.var inte meningen att det skulle bli så" kommenterar kommunens representant i ärendet. En upphandling av detta slag tar sin tid och därför undrar jag vad kommunens upphandlare kollar upp. Är ju ganska enkelt att jämföra kostnader före och efter ett avtal vilket borde ha en stor betydelse. IP-Only har som företag inte det bästa renomméet, har varit kallad till regeringen för sina uteblivna uppdrag på landsbygden.

Bor själv på landet och vi har väntat i tre och ett halvt år på IP-Onlys installation men inga svar får vi. Det är skrämmande hur kommun gång efter annan gör helt horribla avtal och inköp när ledningen jämt påpekar att man ska vara försiktig med våra skattepengar. Visa hur ni kom fram till att det var ett bra avtal det är väl offentliga uppgifter.
Så här går det när personer är ansvarsbefriade inom kommun och stat, det är man inte på privata företag.
Förklara hur ni är aktsamma om våra skattepengar när ni är ansvarsbefriade.