Kommunledningen kommer att träffa facebookgruppen

Kristina Birath, fastighets- och miljödirektör och tf kommundirektör i Eskilstuna, svarar på en tidigare insändare om Senior Material.

Kristina Birath, fastighets- och miljödirektör och tf kommundirektör i Eskilstuna, svarar på en tidigare insändare om Senior Material.

Foto: Matilda Hildingsson/Niklas Holm

Insändare2024-08-14 14:43
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyligen publicerade insändaren "Låt Facebookgruppen få vara med på mötet med Senior".

Precis som insändarskribenten skriver kommer kommunledningen att träffa ledningen för Senior inom kort. Eskilstuna kommun har fått frågan om representanter från facebookgruppen ”Stoppa Seniors utsläpp av Metylenklorid” kan delta på mötet med Senior. Vi har gjort bedömningen att det inte är möjligt.

Däremot har jag, efter att ha blivit kontaktad av en utsedd representant för gruppen, bjudit in till möte med kommunen. Mötestiden passade dock inte utan gruppen kommer att återkomma när en förening är bildad. 

Kommunledningens avsikt med mötet med Senior Material är att få en tydligare bild av företagsledningens strategi för att minska potentiella utsläpp, vad de gör för att ersätta metylenklorid i processen men också hur de kommer att arbeta för att förbättra kommunikationen med Eskilstunaborna.

Kommunen kommer uppmana företaget att bjuda in allmänheten och svara på de frågor som finns och trycka på behovet av transparens i det fortsatta arbetet.

Det är viktigt att företaget möter den oro som har uppstått, informerar om sin verksamhet och hur hanteringen av metylenklorid ser ut framåt för att skapa tillit gentemot Eskilstunaborna.