Kommunpolitiker, tänk om och gör rätt

Höj kommunalskatten, skriver signaturen Liljeholm. På bilden Fristadstorget i Eskilstuna med stadshuset i bakgrunden.

Höj kommunalskatten, skriver signaturen Liljeholm. På bilden Fristadstorget i Eskilstuna med stadshuset i bakgrunden.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2024-01-03 06:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Innan valet 2022 lovade politikerna allt mellan himmel och jord. Vad hände efter valet, var de som röstade för naiva med "blå-bruna ögon"?

Puustinen (M) skroderade om att sänka kommunalskatten. Nu går skolan back med 56 miljoner kronor, utan oppositionens vetskap från början.

Förslaget på att Eskilstuna Energi och miljö säljs ut med 49 procent är rena vansinnet. Ytterligare en kortsiktig budget. Vad ska avyttras nästa gång av kommunens tillgångar, när kommunens kassa sinar?

Att moderaterna har en förkärlek att locka in privata aktörer är ingen nyhet. Men att Socialdemokraterna med Jansson i spetsen och Sverigedemokraterna är för flata att stoppa processen omgående, är under all kritik. Naivt av medborgarna att inte förstå, att vi får högre kostnader med ett privat bolag som delägare. Vad hände när IP Only tog över stadsnätet, högre kostnader för bredbandsuppkopplingen för hushållen är att konstatera med facit i handen.

Kommunpolitiker tänk om och gör rätt. Höj kommunalskatten för ingenting kommer att bli billigare i framtiden. I och med det kommer vi få en bra välfärd i kommunen.

Moderata ungdomsförbundets utspel att legalisera drogen cannabis är ett exempel. Undrar vilka som blir nästa generations makthavare. Hur kommer vårt samhälle att utvecklas?

Kommunpolitikerna vill drogtesta cirka 10 000 medarbetare i kommunen. Vi väntar på nästa utspel när makthavarna vill testa alla invånare. Sverigedemokraterna vill införa obligatoriska drogtester i skolorna, är det att lära våra ungdomar frihet under ansvar? Att tvinga någon, strider inte det mot grundlagen?

Att det finns omdömeslösa förare i trafiken som kör drogpåverkade, rapporteras från polis och media. Ni som kommer med era utspel, tänk lite längre än vad näsan räcker. Det är människor som faktiskt mister livet i trafiken eller skadas allvarligt för hela livet. Anser att cannabis ska föreskrivas på recept av läkare av medicinska skäl, när andra smärtstillande medel inte hjälper patienter. 

De senaste rapporterna att kriminella godkänns att ta hand om barn och ungdomar med problematik som familjehemsplaceras hos dem, är mer än oroande. Andra privata aktörer och SIS hem har visat på brister och att kränkande behandling har förekommit. Vad gör vi vuxna som ska ta ansvaret över kommande generation? Här har politikerna ett stort ansvar att se till att myndigheterna har resurser till att granska, att samköra och registrera missförhållandena. Samt resurser till att ofta komma på oanmälda fysiska kontroller.

Slutligen allt detta hat i samhället som riktas mot olika yrkesgrupper, religionstillhörighet, invandrare med flera är oacceptabelt. Idag har vi tyvärr en statsminister som lovade förintelseöverlevande Hédi Fried att aldrig ha något samröre med Sverigedemokraterna. Regeringen har tillsammans Tidöavtalet med SD, M, KD och L. Vilket är osmakligt. 

Att makten går före att hålla löften, är i min mun att vara "skenhelig". 

Vila i frid Hédi.