Konceptrenoveringar väcker frågor

 Jag har svårt att tro att fastighetsägarna fortsätter att renovera till lyx om de inte blir uthyrda. Skriver insändarskribenten.

Jag har svårt att tro att fastighetsägarna fortsätter att renovera till lyx om de inte blir uthyrda. Skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-09-08 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Hyresgästföreningen kritisk mot konceptrenoveringar" publicerad 28/8.

Tomas Bergh Hyresgästföreningen säger bland annat att ny hyresgäst ska få välja typ av renovering, dessutom skriver han att lyxrenovering tar tid och kan pågå i ett par år. Vilken ny hyresgäst vill vänta på det? Han säger också att det är bostadsbrist, vilket jag håller med om, och att det endast är lyxrenoverade lägenheter som står tomma. Det låter som det skulle finnas en uppsjö med sådana lägenheter. Jag har svårt att tro att fastighetsägarna fortsätter att renovera till lyx om de inte blir uthyrda.

Sara Westin, forskare från Uppsala, skriver om ytterligare konsekvenser bland annat att ett område där arbetarklassen lever ändras till ett område där det krävs två inkomster. Om vi nu ska använda ordet klasser, vilket jag tycker känns förlegat, i samhället kanske det inte är fel att blanda upp klasserna. Sedan undrar jag om inte ”arbetarklassen” kan ha två inkomster?