Kritik mot att länets sjukhusmat ska lagas i Nyköping

Insändarskribenten är kritisk till att centralköket för regionens sjukhus ligger i Nyköping och inte vid Mälarsjukhuset.

Insändarskribenten är kritisk till att centralköket för regionens sjukhus ligger i Nyköping och inte vid Mälarsjukhuset.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2021-01-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så fick Nyköping sitt centralkök tillslut. Föga förvånande, här sitter nämligen ledningen och politiken. Det var ett snyggt upplägg. Som medarbetare i Region Sörmland börjar man lära sig att Nyköping är lite för mer än våra andra sjukhus i Sörmland. Under hela processen med Fleximat har det varit tydligt uttalat, det ska finnas ett kök på varje sjukhus. Det var aldrig tal om något annat, förrän Nyköping fått sitt, då kan man självklart ändra i besluten. 

Varför var man istället inte ärlig från början och tittade på vad som vore det bästa för regionen? Nej för då skulle inte Nyköping få blickarna mot sig och uppmärksamheten som denna produktion innebär. Mälarsjukhuset i Eskilstuna är regionens största sjukhus med flest portioner, borde inte det varit ett självklart val? Eller Kullbergska sjukhuset som i och för sig är mindre men vars kök även levererar till Karsuddens sjukhus. En mycket viktig kund i sammanhanget. Varför valde man inte och lägga det nya centralköket i Katrineholm? Då hade man samtidigt kunnat försörja Karsudden med vällagad mat samt haft bättre och närmare resväg till Eskilstuna och Nyköping. Nej istället väljer man det minsta sjukhuset med minst portioner och längst och sämst resväg till det största sjukhuset det vill säga den största kunden.

Det ända svar som finns på den frågan är, här sitter politiker och ledning och det är hit man vill dra uppmärksamheten. Det luktar illa!