Kritik mot politikernas hantering av äldreboende

Och nu helt plötsligt för att det härjar pandemi och de ej kunnat hindra smitta på boendet, då döms det ut.  Som om det var en nyhet att de boende fick dela toalett. Skriver insändarskibenten.

Och nu helt plötsligt för att det härjar pandemi och de ej kunnat hindra smitta på boendet, då döms det ut. Som om det var en nyhet att de boende fick dela toalett. Skriver insändarskibenten.

Foto: Tobias Sterner/Arkivbild

Insändare2020-06-12 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå artikeln där det framgår att Djurgårdens äldreboende ska stängas. Måste det till att det härjar en pandemi för att politiker ska förstå. Djurgårdens äldreboende har ju sett likadan ut i många år och personer som bor där fått leva med att dela dusch och toalett med andra. Har en anhörig som bor där, som måste gå ett antal meter ut i dagrummet för att gå på toaletten, hur värdigt känns det?

Och nu helt plötsligt för att det härjar pandemi och de ej kunnat hindra smitta på boendet, då döms det ut.  Som om det var en nyhet att de boende fick dela toalett. Det finns ju andra smittor som har delats bland de boende men det har ju aldrig kommit fram för det har ju inte varit intressant. Skärpning! Och dessutom ringa runt kvällen innan att artikeln läggs ut, som om det skulle lindra lidandet för de som bor där. Nä lyssna på personal och anhöriga innan pandemier härjar.