L: Ordna tillfälliga skollokaler i Mesta skola

Liberalerna vill att man snabbt uppför paviljonger på Mesta skola för en F–6-skola under tiden F–9-skolan lokaliseras och byggs.

Liberalerna vill att man snabbt uppför paviljonger på Mesta skola för en F–6-skola under tiden F–9-skolan lokaliseras och byggs.

Foto: Niklas Holm

Insändare2022-03-29 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eskilstuna växer, antalet barn ökar och grundskolan behöver byggas ut kraftigt. Flera nya enheter är planerade och ett antal skolor ska byggas ut. En skola som ingår i planeringen är Mesta skola. Lokalisering av skolans nya placering är dock ännu ej fastställd, trots att det har gått tre år. Liberalerna vill nu skyndsamt se att man uppför paviljonger på skolan för att få till en F–6-skola under tiden F–9-skolan lokaliseras och byggs.

Med den kraftiga expansion som finns i området med många nya hus och barnfamiljer som flyttar in i dem finns det underlag för att expandera.

Liberalerna anser att Mesta skola borde byggas ut och att vi inte kan vänta i flera år till på att majoriteten ska hitta en bra plats att bygga på. Därför vill vi i Liberalerna att kommunen ska upprätta tillfälliga skollokaler på Mesta skola för att tillgodose behovet av en F-6-skola under tiden som arbetet med byggandet av den nya F–9-skolan pågår.