L: Skolan är grunden till framtiden

Insändare 24 maj 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För att lyckas i livet, minska risken för att hamna i utanförskap och kriminalitet måste Eskilstuna satsa på skolan. Skolan är grunden till framtiden. Det menar vi i Liberalerna som har tagit fram ny skolpolitik för Eskilstuna och där vi tydligt vill satsa på ordning och reda, studiero, mobilfria klassrum och att lärarna ska få tydligare befogenheter.  

Lärarna ska få ägna sin tid åt det som de är utbildade till, vilket är att undervisa sina elever. Vi vill att det ska vara ordning och reda i klassrummet och ha mindre antal elever per klass så att alla elever blir sedda och får den hjälp de behöver.

Liberalerna har vårt skolprogram valt att bland annat satsa på tidiga stödinsatser av specialpedagoger och uppbackning av elevhälsoteam som säkerställer att skolor omedelbart får tillgång till professionell hjälp vid behov. Vi vill även ge mer stöd till eleverna som behöver det, att skolan ska erbjuda läxhjälp och att särskilda undervisningsgrupper med specialpedagogiskt stöd ska byggas ut på alla skolor.

Liberalerna är och har alltid varit skolpartiet. Vi älskar kunskap helt enkelt, eftersom det är biljetten till ett liv som man styr över själv så måste alla få rätt chans i skolan. Lyckas man i skolan så blir friheten och möjligheterna fler och steget mot kriminalitet och arbetslöshet längre bort.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa