Lång kö till ögonkliniken

Insändarskribenten Bengt Wahlström är oroad över att avtalet mellan Region Sörmland och Optalmica gått ut.

Insändarskribenten Bengt Wahlström är oroad över att avtalet mellan Region Sörmland och Optalmica gått ut.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2021-03-17 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste i EK den 1/3 om kaos på ögonkliniken. Det har under lång tid varit stora problem med att få tid till ögonkliniken.

Nu har dessutom avtalet mellan Region Sörmland och Optalmica gått ut och alla Optalmicas patienter, det lär vara flera tusen skall söka vård på Mälarsjukhuset. Om det varit svårt tidigare att inom rimlig tid få tid till ögonmottagningen lär det inte bli lättare nu.

Jag har besökt Optalmica i anledning av en lättare åkomma, som tur var ej akut. En remiss skickades till ögonkliniken på Mälarsjukhuset därifrån fick jag meddelande om att de mottagit remissen och att jag stod på väntelista. Ringde dit och frågade hur lång väntetiden kunde bli. Fick veta att jag kanske kunde komma i november, december eller i början av nästa år. Man blir häpen, saknar ord när man får detta besked.  Hur och varför har det blivit så?

Den enda som tror att det blir bättre nu är troligtvis divisionschefen Bo Tiderholm. Det är han och hans ”höjdarkompisar” som bestämt förändringen. Att fråga personalen på ”golvet” först finns troligen inte på deras karta. Tiderholm säger att om cirka tre år är nog kön avbetad.

Det låter väl förhoppningsfullt.