Låt Lötbassängen vara kvar tills alternativ finns

Låt Lötbassängen vara kvar tills alternativ finns, skriver Naparapat Stefan Davidsson.

Låt Lötbassängen vara kvar tills alternativ finns, skriver Naparapat Stefan Davidsson.

Foto: Elisabeth Bodén/Hamrehus

Insändare2021-06-05 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i EK den 29/5 om att avtalet med varmvattenbassängen i Löt sägs upp av regionen.
Det är ca15 år sedan tongångarna var liknande då man till slut tog sitt förnuft till fånga och fortsatte med verksamheten.

Argumenten är liknande nu som då, man påtalar brister med lokaler, arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vilket känns ganska plötsligt. Man hävdar också att regionens uppgift inte är att bedriva friskvård utan det ska andra göra. Mycket konstigt. 

Det finns en stor anledning att bedriva friskvård. Det görs på flera andra sätt, exempelvis FaR. Fysisk aktivitet på recept. Sörmlands hälsoprogram, där erbjuds alla Södermanlands 40, 50 och 60 åringar kostnadsfritt deltagande för att förebygga och förbättra hälsan. Senast i EK den 31/5 om ”fleximat” om mat och hälsosammare levnadsvanor.

Nu rekommenderas hundratals äldre och drabbade att de tar sig liknande verksamhet i Eskilstuna vilket känns bakvänt, om man nu inte ska syssla med friskvård. Finns det plats där och hur tar man sig dit? På sikt kanske det kommer nya alternativ för varmbad lokalt vid Larslunda i Strängnäs. Eventuellt 2024. Varför kan man inte vänta med tills detta är klart?