Liberalerna har sovit sedan slutet av 1900-talet

Att ge intrycket av att Liberalerna inte haft vetskap om systemfelet som i decennier funnits inom äldreomsorgen och låtsas som att det är covid-19 som avslöjat det är skamligt. Skriver Gösta Johnsson.
Att ge intrycket av att Liberalerna inte haft vetskap om systemfelet som i decennier funnits inom äldreomsorgen och låtsas som att det är covid-19 som avslöjat det är skamligt. Skriver Gösta Johnsson.

Insändare 11 december 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Liberalernas debattartikel i EK 2020-12-08.

För de som signerat debattartikeln är det säkerligen en ny upptäckt men att Barbro Westerholm först nu kommit till insikt om systemfel i äldreomsorgen är mycket förvånande. Hennes cv som medicinalråd vid Socialstyrelsen, medicinsk expert vid Apoteksbolaget, generaldirektör för Socialstyrelsen, adjungerad professor vid Karolinska Institutet, riksdagsledamot för Folkpartiet 1988–1999 och sedan 2006 ledamot i riksdagen för Folkpartiet/Liberalerna vilka under perioden 2006 - 2014 ingick i Alliansen tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Det är inte vem som helst utan en person som under stora delar av sitt liv funnits i maktens centrum med möjlighet att påverka viktiga beslut.

Att ge intrycket av att Folkpartiet/Liberalerna inte haft vetskap om systemfelet som i decennier funnits inom äldreomsorgen och låtsas som att det är covid-19 som avslöjat det är skamligt. Sanningen är att partiet inte mäktat med att förändra systemfelet trots sina åtta år i regeringsställning. Nu försöker man att dölja sin oförmåga genom att lägga skulden på covid-19. Alla vill ha en väl fungerande äldreomsorg men ingen vill inse att det kostar pengar och enda inkomstkällan för kommuner och regioner är skatter. En sak som covid -19 däremot avslöjat är att privata vårdgivare inte är något alternativ så sluta göda privata vårdgivare och använd istället dessa resurser i regionernas och kommunernas egen verksamhet. Avslutningsvis ett råd till Liberalerna, håll koll på historien. 
 

Ämnen du kan följa