Liberalerna vill utveckla å-rummet

Insändarskribenten menar att liberalerna vill utveckla å-rummet med caféer och matställen för att området ska bli mer attraktivt.

Insändarskribenten menar att liberalerna vill utveckla å-rummet med caféer och matställen för att området ska bli mer attraktivt.

Foto: Anders Nilsson

Insändare2019-10-04 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på insändaren "Snart ingen grön lugn oas kvar i stan" publicerad 1 oktober.

Liberalerna håller med om att Eskilstuna är en vacker och trevlig stad. Vi vill också behålla vår fina stadspark men ser även stora möjligheter att utveckla området runt ån. Med caféer, matställen och vattenaktiviteter som uthyrning av trampbåtar kan området bli mer attraktivt för både turister och Eskilstunabor. Förslaget om båttrafik på ån är också spännande att undersöka vidare.

Ingen kan undgå att centrumhandeln har det tufft i konkurrensen med Tuna park och andra köpcenter. Vi föreslår därför att gråa och tråkiga ytor i stadsparken ersätts med verksamheter som kan erbjuda mat och nöje. På så sätt kan fler lockas att spendera mer tid i stadsparken och centrum. Förhoppningsvis går man också in i en centrumbutik och handlar något för att bistå centrumhandeln så att vi kan fortsätta ha ett levande centrum.