Magisk frukost något för Eskilstuna?

Vad säger Eskilstuna om en "magisk frukost", frågar signaturen Många bäckar små.
Vad säger Eskilstuna om en "magisk frukost", frågar signaturen Många bäckar små.

Insändare 12 juli 2023 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Under ett besök på en restaurang i Liverpool i vintras beställde vi, istället för dessert, något från menyn som hette "Magical breakfast". Det innebar att vi inte fick in något att äta men att frukostpaket hamnade hos behövande barnfamiljer i ekonomisk utsatthet i stan. Kommer inte riktigt ihåg men tror att en "Magical breakfast" kostade någonstans mellan 50 och 100 SEK.
Ett initiativ som gav intryck på oss och en känsla av att detta borde gå att införa även i vår hemstad. Det kanske redan är så att det finns något liknande, vilket i så fall är fantastiskt, men eftersom vi än så länge inte upptäckt något sådant tänkte vi att vi måste delge vår erfarenhet.
Trots tuffa tider för många tror vi att det finns en chans att restaurangbesökare kan tänka sig att öka på sin beställning eller som vi, skippa desserten, för att hjälpa en medmänniska. Givetvis går ju konceptet också att utforma och/eller utveckla på alla möjliga vis i samarbete med stans restauranger.
Hur det gick till rent praktiskt i Liverpool vet vi inte men om det inte kostar restaurangerna mer än lite plats på deras meny samt administration av köpen borde de inte vara så svåra att övertala.
Våra erfarenheter och tips på detta upplägg har i samband med denna insändare mejlats till Eskilstuna Stadsmission som känns som en naturlig och utmärkt samarbetspartner. Så nu går frågan till alla restaurangägare; Är Eskilstuna villiga att erbjuda en magisk frukost?

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa