Majblommeföreningen i Flen gör skillnad

Insändare 23 december 2022 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skrev för någon månad sedan om de usla, ekonomiska förutsättningar familjer har som söker asyl i Sverige. Ekonomiska förutsättningar som Migrationsverket inte ändrat på över 25 år. Här är det inte frågan om någon indexuppgradering av ersättningar som sker i samhället i övrigt inom de flesta kategorier.

Har också skrivet om detta direkt till Migrationsverket utan att ha få någon som helst respons från den myndigheten, naturligtvis.

Jag skrev då i förra insändaren att vi skulle söka om bistånd till barnfamiljer genom ”Majblomman”. Har tidigare inte funderat så mycket på vad majblommeförsäljningens vinster går till. Nu vet jag.

Jag hjälpte tre familjer här i Flen att söka bidrag från ”Majblomman i Flen” och vi fick verkligen respons av dem. Alla tre familjerna fick en förhållandevis ganska stor slant till att köpa nödvändiga kläder för inför vintern till barnen, två barn i varje familj, som blev Jätteglada över detta extra bidrag. Speciellt i dessa ekonomisk svåra tider för alla, men speciellt för denna grupp av människor, och inför den nalkande julhelgen.

Ett stort tack till Majblommeföreningen i Flen och en önskan om God jul och Gott nytt år. Ni gör skillnad…


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa