Många nekas sina rättigheter i det rika Sverige

Insändare 3 november 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ledsagartjänsterna har minskat kraftigt, döv och blinda äldre får i princip klara sig själva. Cp- skadade Ulf Karlsson mister lönebidraget efter 37 år utan några närmare förklaringar och förlorar sitt jobb (EK 1/11).

Att förlora armar och ben innebär inte att man har rätt till assistans, vad ska man förlora mer för att uppfylla kraven?
Under de sista tjugo åren har man läst i tidningen och hört på tv hur hemhjälpen, sjukvården, skolan, olika sociala instanser måste skära ner vid ett underskott.

Att få komma till ett äldreboende när man blivit gammal och rädd att bo själv är ingen självklarhet.
Läste i tidningen idag hur en person fuskat till sig en stor summa pengar men slipper betala tillbaka för att just nu lever personen på bidrag. Okej att pausa skulden men den ska betalas tillbaka. Rätt ska vara rätt.

Stora summor cirka 55-60 miljarder avsätts till bistånd. Om det finns pengar till bistånd vilket borde vara ett överskott i finanserna efter att välfärden har fått sitt, begriper inte jag varför ovannämnda exempel på bristande välfärd kan förekomma i det rika Sverige.

Vänstern och MP hävdar att vi ska öka exempelvis invandringen och biståndet. I min värld löser man dom problem som man redan har innan man tar sig an nya utmaningar.

Trots medborgarnas inbetalade skattepengar för att få hjälp och service så nekas många sina rättigheter i det rika Sverige.
Är det vissa partiers bild och uppfattning om hur skattepengar ska användas?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa