Många omtag innan landsbygden får bredband

Insändare 13 juni 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sitter i Bilen och lyssnar på radion, då kommer det återigen upp om att bredbandet på landsbygden kommer dröja.

Bland annat lantbrukare vid Fräkentorp väntar på sin fiber sedan 5-6 år. Det IP-Only säger idag är att de tagit ett omtag och har bättre styrning på sina arbeten. Detta har man väl fått höra några gånger nu. Hur många omtag behöver man göra? Kanske man bör titta över sin organisation högre upp, det är nog där inkompetensen sitter och omtagen bör ske.

Som anledning till förseningen säger IP- Onlys presschef Niclas Karnhill att det varit problem med några markägare för att kunna skriva markavtal. Detta tror jag är en väldig lätt sak att skylla på.

Om man pratar om markavtal. Vi har låtit de lägga ner sina slangar på vår mark för att överhuvudtaget få fiber inom rimlig tid, då man slutade precis innan oss, för man hade "glömt" söka tillstånd att jobba nära vägen.

Tror snarare att det är så att man försöker hoppa de hushåll som kanske kostar lite extra att få fram fibern till.

Sen har vi inte överhuvudtaget fått något skrivet markavtal. Ingen ersättning för att de lagt ner på vår mark. Det är några få kronor, då vi har lite mark, men mera princip att detta företag inte ska slippa betala. Det kan finnas andra som har mera behov av dessa få kronor.


Ämnen du kan följa