Många verkar gå från M till SD

Tappar Ulf Kristerssons M väljare till Jimmie Åkessons SD? Det tycker insändarskribenten att det verkar som.

Tappar Ulf Kristerssons M väljare till Jimmie Åkessons SD? Det tycker insändarskribenten att det verkar som.

Foto: Johan Nilsson (TT)

Insändare2023-12-03 06:54
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har under årens gång talats om att många av SD:s väljare gått över från S. Nu känns det som att SD och S är stora motståndare, då måste det väl ha varit ett stort steg de S-väljarna tog när de gick över till SD. Nu verkar det som att många går från M till SD.

När man lyssnar på SD talar de mycket om sådant som har enkla lösningar och passar många människor i stunden. Typ sänka bränslepriserna och beskylla invandrare på olika sätt. Det får mig att tänka på när Trump blev president, att han skulle ta USA tillbaka till 60-talet.

Det är mer än dubbelt så många människor på jorden i dag mot vad det var på 60-talet. Men sådant kanske inte spelar någon roll då vissa människor inte tänker längre än till sitt eget liv.

Vi har ju en verklighet som gäller för hela vårt samhälle och hela världen. Kanske inte går att bara se hur jag har det just nu. Vi människor är ju gruppvarelser som ska anpassa oss till gruppen och försöka ta ansvar för framtiden.

Ofta blir jag rädd då de styrande talar om förr i tiden, om det som var för 5-10 år sedan och framtiden om ett lika långt tidsperspektiv.

Hörde en SD-politiker ur deras ledningsgrupp som sa att miljöproblemen inte kommer att bli verklighet förrän mycket långt fram i tiden. Det kan ta 40-50 år. Vi människor har många gånger lätt för att se saker ur vårt eget perspektiv. 40-50 år är med andra mått inte lång tid, men det kan ge korttänkta väljare nu.