Manligheten har blivit mänsklighetens fiende nummer ett

Skribenten "Carl-Henrik" luftar tankar om män och manlighet, kvinnor och kvinnlighet.

Skribenten "Carl-Henrik" luftar tankar om män och manlighet, kvinnor och kvinnlighet.

Foto: Gorm Kallestad (TT)

Insändare2023-12-19 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den planet som vi bor på saknar en ”koncernchef” för det gemensammas bästa. Makten har alltid varit i händerna på de manliga männen och numera även tillsammans med de manliga kvinnorna. Så är det fortfarande tyvärr. Nu om inte förr så visar det ju sig att de har misslyckats totalt. Skulle vi kunna byta ut alla manliga män och manliga kvinnor mot kvinnliga kvinnor och kvinnliga män så skulle världen se inte bara bättre ut utan helt enkelt vara en bra värld för alla.

Kvinnligt och manligt har ju egentligen inget med kön att göra utan det har med värderingar att göra. Idag är ju de manliga värderingarna anledningen till så mycket ont. Manligheten är idag ett misslyckande bestående av klimatförnekare, giriga egoister och våldsbenägna som ser sig som facit inom en mängd områden utan att tänka tanken på att kvinnor kan vara lika bra och ofta bättre än män inom många områden.

Skulle de kvinnliga värderingarna styra världen så

  • hade vi inga krig. Krig skulle vara förbjudna. Det finns troligen inte en enda kvinnlig kvinna som skulle förorda krig som lösning.
  • var det jämställdhet i verkligheten i såväl Sverige som i övriga världen (alltså inklusive Iran och Afghanistan).
  • var vi alla jämlika.
  • hade vi för länge sedan tagit itu med och löst klimatproblemen.
  • fanns det ingen fattigdom i världen – pengarna finns nämligen men inte viljan hos manligheten att dela med sig.
  • hade vi ett kapitalistiskt system som tog fram det bästa i stället för, som nu, det värsta hos människan.

Jag skulle sammanfatta manligheten till de egoistiska ”gubbj*vlarna”.

Tänk er att byta ut bemanningen i FN, G7, G20, EU etcetera samt ledningen för samtliga länder (inklusive Sverige) från manliga personer till kvinnliga personer. Efter några decennier så skulle vi alla leva in en bra värld.

En början skulle ju kunna vara att byta ut alla män mot kvinnor i alla beslutande roller så hade vi tagit det första stora steget. Därefter ta steget att byta ut även de manliga männen och manliga kvinnorna. 

Jag har själv roat mig med att som man söka några jobb där platsannonsen har haft texten ”vi ser gärna kvinnliga sökanden”. När jag har pratat med kontaktpersonen på det berörda företaget och frågat om jag kan söka tjänsten så får jag reda på att de egentligen menar att ”vi ser gärna kvinnor som sökanden”. Jag anser mig i många fall vara kvinnligare än många kvinnor. De företag jag pratade med tackade verkligen för mitt påpekande och definitionen av kvinnliga.

Det verkar som att de personer som föder barnet, alltså kvinnan, automatiskt får bra värderingar till skillnad från mannen som numera leds av andra drivkrafter till skada för en jord för alla.

Manligheten ser jag som mänsklighetens barndom. Den har med sin fysiska kraft varit bra och nödvändig men har under årtusenden fram till idag blivit mänsklighetens fiende nummer ett. Vi behöver således skyddas från den och det gör vi genom att överlämna det totala ledarskapet till kvinnligheten. Kvinnligheten är mänsklighetens överlevnad och framtid.