Människor i utsatta områden dumförklaras i M-bråket

"Arg medborgare" reagerar på tidningens rapportering om bråket inom M i Eskilstuna. På bilden centrala Fröslunda.

"Arg medborgare" reagerar på tidningens rapportering om bråket inom M i Eskilstuna. På bilden centrala Fröslunda.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2025-01-08 20:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Eskilstuna-Kurirens artikel "Nya M-bråket – anklagas för kupp: 'Dummaste jag hört'" tas det upp att båda M-föreningarna i Eskilstuna ökat antalet medlemmar, men problemet här tycks vara att det är personer med utländska namn från utsatta områden som blivit medlemmar i Torshälla-Västra.

Kan inte människor från dessa områden vara moderater och engagera sig? Varför tros det att dessa medlemmar blivit "mutade" på något sätt? Detta både dumförklarar dem och utgör ett rasistiskt påhopp!

Politiker bör ha fokus på att det egna partiet ska få mer medlemmar och växa. Fokuset bör inte vara på vilken förening som får flest medlemmar, än mindre på vilken bakgrund medlemmarna har. I stället för att glädjas åt medlemmarna och vara välkomnande väljer Tomas Lundqvist i den andra lokalföreningen, Husby-Ärla, att direkt misstänkliggöra dessa och sätta en stämpel på dessa som potentiellt korrupta. Att dela in människor i fack och antyda att dessa är oförmögna att ta egna beslut är farligt och skapar en större polarisering.

Politiken borde fokusera på att förena olika grupper i samhället. Mångfald är en fördel som ger partierna möjligheten att se olika perspektiv. Det finns inget negativt i att Moderaterna växer i utsatta områden, det är positivt att människor i flera områden, med generellt sett lågt valdeltagandet, väljer att engagera sig.

Varför tror Lundqvist och Husby-Ärla att människorna i dessa områden inte kan ta egna beslut?