Mariefred en dynamisk idyll?

Insändarskribenten Björn Brolin har flera synpunkter på hur allmänna ytor sköts i kommunen.

Insändarskribenten Björn Brolin har flera synpunkter på hur allmänna ytor sköts i kommunen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-08-31 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tog för en tid sedan upp märkligheterna med flaggning i Mariefred. Det höll en flaggning men efter att prideflaggorna togs ner för några veckor sedan gapar de stängerna tomma i Mariefred och Läggesta. Om någon kommer på att hänga upp en flagga på torget i Mariefred så passa på att rikta just den stången samtidigt eftersom den till vintern lutat i hela tre år. 

Varför klipps inte gräset på ett stort antal gräsytor? Gäller både det som kallas slaghacksytor och även finklippning. Finner det märkligt att kommunen tagit över skötseln av Småas exploatering i Tredje backe när man inte sköter sina egna ytor. Nåt skäl om allmänintresse vad gäller dessa ytor är rent nonsens. Gäller även infarten till slottet där även för några år sedan man planterade en oxel. Måste väl rimligtvis vara Fastighetsverkets mark. 

Var inne på kommunmöte och påpekade den direkt olagliga avverkningen av alleträd vid Strandvägen. Hur går det med det? Har inte sett något ännu. Gäller fyra stycken. Två grusade bollplaner på Öster är inte skötta på snart 10 år.Föreslår en titt i Slottsbrinken med tonvikt på Ryborgsvägen där gråbo och annat elände nu blivit över en meter högt på gatan. Märkligt att ingen ansvarig ser något.

Oskicket att för att få in pengar för att skylta av gator onsdagar och torsdagar borde skrotas omgående. Officiell är det för att kunna sköta dem, men när sågs någon göra det senast? Inte rimligt att folk skall jaga runt för att flytta bilen för något som aldrig sker.

Dessutom är det inte minst under sommaren så eländig brist på parkeringar att de gatorna behövs redan på förmiddagarna. Dynamisk idyll?