Märkliga turer runt Biltemas etablering

Insändarskribenten menar att det varit märkliga turer runt etableringen av Biltema i Eskilstuna.
Insändarskribenten menar att det varit märkliga turer runt etableringen av Biltema i Eskilstuna.

Insändare 20 november 2019 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att smaken delar egenskaper med en viss kroppsdel är väl känt. Så visst tycker vi olika om den pylon som Biltema vill sätta upp vid sin nya butik vid Årbyrondellen. Men varför är just denna skylt så störande för en del? Den beskrivs av vissa som vulgär. Men titta runt längs vägar och i Eskilstuna, det finns många höga skyltar, utan kritiska kommentarer. Jämför med ett tänkt 55 meter högt hus i centrala Eskilstuna.

Enligt EK köpte Biltema tomten 2005. Sedan dess har papperskvarnarna malt på, ända till 2018. Då kom man till skott och tog beslut om stadsplanen för området.
Biltema fick se och godkände planen före beslutet. Därefter lyckades en tjänsteman, i ett sista desperat försök att slippa Biltema, kuppa in ett förbud mot pyloner. Politikerna läste inte sin läxa inför beslutet utan godkände detta tillägg. 

När de väcktes av tjänstemännen valde 11 av 13 politiker att köra över sig själva och säga ja till Biltemas pylon. Ett helt rätt beslut i en fråga som aldrig skulle ha behövt komma upp. Alla berörda borde ju vara kunniga om Biltemas sätt att marknadsföra sig. Risken är uppenbar att Biltema efter så styvmoderlig behandling skulle säga tack och adjö till Eskilstuna.

Av de två ledamöter som sade nej var en från (V). Det är ju helt i linje med det företagsfientliga vänsterpartiets politik, så inte ett dugg förvånande. Den andra var från (MP). Att en miljöpartist hellre ser att Eskilstunaborna tar bilen till Katrineholm eller Västerås i stället för till Skiftinge för att handla det de behöver från Biltema är ännu en paradox i deras politik.

Ämnen du kan följa