MDH – ge studenter alternativ till distansundervisning

Ge oss studenter alternativet till distansundervisning när vi på grund av sjuka barn inte kan delta i undervisning! Skriver signaturen "studerande småbarnsförälder".

Ge oss studenter alternativet till distansundervisning när vi på grund av sjuka barn inte kan delta i undervisning! Skriver signaturen "studerande småbarnsförälder".

Foto: Niklas Holm

Insändare2021-10-08 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur ska jag som ensamstående småbarnsförälder klara mina heltidsstudier på MDH i rådande pandemi? I en fortsatt rådande pandemi har samhället släppt på tidigare restriktioner. Vi som enskilda personer uppmanas att leva som vanligt, men med försiktighet.

Måndagen den 4 oktober öppnades campus (MDH) upp igen för oss lärarstudenter och digitalundervisningen uteblir. Men, hur ska vi som ensamstående småbarnsföräldrar då klara av våra studier när restriktioner för både förskola och skola kvarstår?

Detta medför att jag som förälder kommer att behöva vara hemma och vårda mina barn när de har minsta lilla förkylningssymptom, och därmed missa både föreläsningar och examinerade moment på campus. Samtidigt framgår det på MDH:s hemsida att lärarna ska stanna hemma vid minsta lilla förkylningssymptom och kan med tre timmars varsel ställa om till digital undervisning. 

Lärarnas arbetsdag kan alltså fortgå som vanligt, men jag som student kan inte delta på grund av lätt snoriga barn. Vart är studenternas rättigheter? I diskussion med kursansvarig för nuvarande kurs tar jag upp min oro för att restriktionerna ska släppas, jag uttrycker tydligt min oro för att inte kunna delta på främst examinerade moment som kräver obligatorisk närvaro och aktivt deltagande. Ingen eventuell lösning har kunnat presenterats och jag får helt enkelt bita i det sura äpplet, missa mina studier, och inse att högskolan inte är anpassad för småbarnsföräldrar. Ge oss studenter alternativet till distansundervisning när vi på grund av sjuka barn inte kan delta i undervisning!

Vårt nybyggda campus har skapat möjligheter att vara uppkopplade digitalt via en zoomlänk där jag som student får en överblick över klassrummet, och samtidigt kan kommunicera med både lärare och klasskamrater. Möjligheterna att delta digitalt finns alltså, men denna möjlighet väljs bort av lärare.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om