Mer smakfullt att kritisera Tidöavtalet i sak

Jag tillhör dem som tycker Ulf Kristerssons regeringsdeklaration (Tidöavtalet) är bland de bästa jag hört, skriver Tommy Persson i Barva.

Jag tillhör dem som tycker Ulf Kristerssons regeringsdeklaration (Tidöavtalet) är bland de bästa jag hört, skriver Tommy Persson i Barva.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Insändare2022-11-07 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till Arne Jonsson insändare: "Vad hade Oxenstierna sagt"? Publicerad den 31 oktober.

Så här skriver Arne Jonsson (C) kommunalråd i EK insändare "Ett antal politiker av olika slag och med olika förståndsförmågor ....och slutar med ...... med hur litet förstånd världen styrs".

Jag känner ju dig Arne som trevlig och sympatisk, men när du tar på dig politikerkostymen publikt, då blir du arrogant, föraktfull i din ton, åtminstone när det gäller att tala illa om SD.

Då blir det liksom legitimt, då blir du säker och styv i korken, hur är det med värdegrunden? Du må väl få ha din vurm och romantiska föreställning om forna kungliga grevar och deras förträfflighet. Men du har ju också styrt, apropå "med hur litet förstånd världen styrs", jag tänker på sopberget i Barva som tycks intagit ett status quo-tillstånd.

Jag tillhör dem som tycker Ulf Kristerssons regeringsdeklaration (Tidöavtalet) är bland de bästa jag hört. Att du som valet absoluta förlorare, inte skulle gilla avtalet, är kanske inte så förvånande.

Men det är väl mer smakligt att kritisera avtalet i sak, än att som du angripa dem som skrivit det och då med nedsättande formulering. Den nya inriktningen för komplett energimix där den felande länken kärnkraft finns med, ser jag som bland det mest betydelsefulla i avtalet. Kärnkraft som du så ivrigt varit emot, där står nu näringslivet i kö för att vilja bygga kärnkraft efter regeringsskiftet.