Miljökontoret borde titta på kommunens bryggor

Insändare 26 oktober 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Såg inslagen i SVT om bryggorna i Mälarbaden som det minst sagt råder delade uppfattningar om vad som gäller. Stadsbyggnadsnämnden vill ändra planen så att de bryggor som finnas också får det fortsättningsvis. Jättebra att det blir någon ordning i detta ärende som hållit på i snart 25 år.

Medan arbetet med översyn av detaljplanen pågår så ska ju naturligtvis miljökontorets folk sluta trakassera befolkningen i Mälarbaden. 

Om miljökontorets folk vill reda ut om strandskyddsdispens lämnats för bryggor och annat som är byggt inom strandskyddsområden, så kan de börja med den organisation som ha flest sådan byggnation. Det är nämligen kommunen själv.

Kommunen har bryggor vid 25 stycken friluftsbad, bryggor för fiskare, bryggor för kanotister, bryggor för människor med funktionshinder, massor med grillplatser, utegym, konstverk, hundrastgårdar mm. Huvuddelen av dessa är uppförda utan strandskyddsdispens. Här finns en stor arbetsuppgift för miljökontoret.

Det finns ett ordspråk som lyder att man ska sopa utanför egen dörr innan man klagar på andra. Lev upp till det innan ni klagar på andra.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa