Miljonprogrammets lägenheter kommer bli eftertraktade

I en inte alltför avlägsen framtid kommer lägenheterna i miljonprogrammet att bli eftertraktade, skriver skribenten. På bilden Årby i Eskilstuna.

I en inte alltför avlägsen framtid kommer lägenheterna i miljonprogrammet att bli eftertraktade, skriver skribenten. På bilden Årby i Eskilstuna.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2024-02-18 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till ”Pensionärerna på väg från hus”, som nyligen skrev insändaren "Eskilstunas nya lägenheter känns som sjukhusets allrum".

Ni har rätt. Inte ens försäljarna av nya kök har något annat än vitt och grått att erbjuda. Vi bor på tredje våningen och kommer så småningom att tvingas flytta för att slippa trapporna. Vi tänkte sänka kostnaden genom att byta ner oss till en tvåa, men det går inte att bo två i en av de nya tvåorna. 

Dessutom: tvåorna har ofta inga balkonger, tvättstugorna är utbytta mot tvättmaskiner med tumlare som förstör kläderna, de inbyggda mikrovågsugnarna sitter för högt, köksöarna har för små arbetsutrymmen och förvaringsutrymmena räcker inte till. Och om man vill diska lådorna i frysen får man göra det i duschen eftersom diskhoarna är alldeles för små. Det finns heller inte tillräckligt mycket väggyta att ställa en bokhylla eller ett vitrinskåp vid och ingen självklar plats för ett köksbord med stolar. 

Den enda fördel med de nya lägenheterna är att de saknar trösklar så att man kan använda en robotdammsugare. 

I en inte alltför avlägsen framtid kommer lägenheterna i miljonprogrammet att bli eftertraktade eftersom de har allt det som de nya lägenheterna saknar.