Missnöjd över utebliven cykelsatsning i Flen

Hur länge ska det ta innan kommunens eget 28-sidiga "Cykelprogram för Flens kommun" implementeras? Uppdraget gavs av kommunstyrelsen redan 2015.
Skriver insändarskribenterna.

Hur länge ska det ta innan kommunens eget 28-sidiga "Cykelprogram för Flens kommun" implementeras? Uppdraget gavs av kommunstyrelsen redan 2015. Skriver insändarskribenterna.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2020-09-29 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi upprepar vår insändare från den 17/7 eftersom ingen ansvarig på Flens kommun har behagat svara efter drygt två månader. 

Några raka frågor till Flens kommun; vad är tanken med cykelbanan som slutar vid Nytorpskorset? Ska man parkera bilen där för att sedan cykla in och ut från Flens centrum? Hur länge ska det ta innan kommunens eget 28-sidiga "Cykelprogram för Flens kommun" implementeras? Uppdraget gavs av kommunstyrelsen redan 2015.

Den bredaste vägen i hela kommundelen har nu gjorts klar för en cykelbana. Hade det inte varit bättre att först anlägga den prioriterade sträckan Hälleforsnäs-Mellösa och vidare till Nytorpskorset, som används av många? På den sträckan är vägbanan som tilldelades cyklister och gående ungefär lika bred som en handflata, vilket är under all kritik, inte minst ur säkerhetssynpunkt, och knappast inbjuder till fler cyklister. 

Ser fram emot svar med konkreta åtgärder och tidsplan för satsningen på de cyklande.