Moderaternas EU-politik – en röst på S?

"Låt oss inte luras av Moderaternas dubbla budskap", skriver Patrik Jönsson (SD).

"Låt oss inte luras av Moderaternas dubbla budskap", skriver Patrik Jönsson (SD).

Foto: Pelle T Nilsson

Insändare2024-06-02 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Inför EU-valet 2024 står vi inför ett viktigt vägval för EU:s framtid. Som Sverigedemokrat och engagerad medborgare vill jag lyfta en kritisk fråga: Varför stödjer Moderaterna en koalition i Europaparlamentet som underminerar svenska intressen?

Moderaterna tillhör den europeiska partigruppen EPP, som har valt att samarbeta med S&D – Socialdemokraternas europeiska motsvarighet. Detta innebär att en röst på Moderaterna i praktiken är en röst på en politik som drivs av socialister och vänsterliberaler från hela Europa.

Titta på vilka som sitter i denna koalition. Tyska kristdemokrater som vill avveckla kärnkraften, trots att den är en stabil och koldioxidfri energikälla. Franska socialdemokrater som förespråkar högre skatter, vilket riskerar att strypa både svensk företagsamhet och vår konkurrenskraft. Holländska centerpartister som vill begränsa jordbruket i miljöns namn, vilket hotar våra bönder och livsmedelsförsörjning.

Samtidigt står Sverigedemokraterna i ECR-gruppen, en partigrupp som prioriterar nationellt självbestämmande. En röst på oss är en röst på mer makt till Sverige, mindre till byråkraterna i Bryssel och frivilligt samarbete framför överstatlighet.

Vårt mål är att skydda svenska intressen och bevara vår nationella suveränitet. ECR samlar konservativa och reformistiska partier från hela Europa, inklusive Moderaternas tjeckiska systerparti. Detta visar att vi har en bred och balanserad plattform som vilar på sunt förnuft och realistiska lösningar.

Moderaterna må ha en politik som låter förnuftig här hemma, men i Bryssel sviker de sina väljare genom att gå hand i hand med socialdemokrater och miljöextremister. En röst på Sverigedemokraterna är en röst för en konsekvent politik både nationellt och i EU. Vi står fast vid våra principer och kämpar för ett EU där Sverige får behålla sin självständighet och där våra skattepengar används för våra egna medborgares bästa.

Låt oss inte luras av Moderaternas dubbla budskap. I EU-valet 2024 behöver Sverige en stark röst som står upp för våra intressen på riktigt. Rösta på Sverigedemokraterna – för ett tryggare och starkare Sverige i Europa.