Mopeder borde få gå runt 100

Mopeder borde få gå betydligt fortare, anser skribenten.

Mopeder borde få gå betydligt fortare, anser skribenten.

Foto: Janerik Henriksson (TT)

Insändare2024-02-21 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi måste höja hastigheten på moped för det går för långsamt. Just nu får en moped gå i 45 km/h men jag tycker att en moped ska få gå runt 100 km/h.

För det första kommer det gå mycket snabbare i trafiken så att man inte blir sen till sitt jobb eller till skolan. Blir man sen till skolan kanske man inte får något jobb och blir man sen till jobbet så kan man få sparken och inte ha något jobb.

För det andra anser jag att vi kommer vara snälla och respektera poliserna mer än vad vi gör nu och följa trafikreglerna mera, om vi får åka snabbare. För då hade man inte försökt fly eller tjafsa med dem för man skulle inte behöva trimma sin moped och på så sätt inte behöva fly från polisen. 

Problemet kan bli att folk inte kan hantera hastigheten och ramlar men då kan man ju egentligen bara köra lugnt och sakta, så tränar man bara på att köra snabbare och snabbare när man känner sig säker. Det skulle kunna vara så att det finns två moppekort, ett måste man ha och sen ett som är för att åka snabbare och det måste man ta för att visa att man klarar av en högre hastighet. 

För det tredje anser jag att man inte kommer trimma lika mycket som man gör nuförtiden. På så sätt kommer poliserna få mer tid till allt annat som kan vara viktigare, till exempel lite tyngre brott som rån eller mord, istället för att behöva jaga tonåringar på moppe.