MVP och enkätsvar är tandlöst flum

Felix Cileli replikerar på Fristadsskolans rektor Magnus Olléns tidigare svar.
Felix Cileli replikerar på Fristadsskolans rektor Magnus Olléns tidigare svar.

Insändare 6 februari 2024 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik från Felix Cileli på rektor Magnus Ollén, som tidigare har besvarat hans kritiska insändare "Fristadsskolan är ingen bra skola".

Jag har blivit undervisad i lektionsserien Mentorer i Våldsprevention men det var ett rent flum och en tandlös åtgärd som bara ser bra ut på pappret och för media. De flesta elever tog inte MVP på allvar precis som många ledande figurer i skolvärlden som inte tagit detta på allvar och inte vidtagit konkreta och icke-flummiga åtgärder.

Ett resultat från Skolinspektionens enkät är ingenting att lita på eftersom dessa enkäter görs slarvigt av eleverna för att man tidigare ska få rast efter mentorstiden. Tro mig, jag har fyllt i dessa enkäter. Enkätsvaren från 2023 stämmer tydligen inte överens med dagens läge då man faktiskt avfyrar fyrverkerier i korridorerna, Magnus.

Om problemet med skadegörelse gäller i hela kommunen bör man väl då kanske jobba annorlunda. På något sätt få in mer disciplin i elevernas vardag. Eller vad ska man göra, du som jobbat på så många skolor med problem, har det blivit bättre med dina insatser du som ändå är rektor?

Angående kränkande behandling. Hur ser det förebyggande arbetet ut egentligen? Jag vill gärna veta om det arbete som ni gör verkligen förebygger kränkningar. Svara då inte MVP, för någonting mer måste man faktiskt göra. Dessutom har jag blivit utsatt för kränkande behandling av elever i skolan, rena hot, och skolan har inte tagit detta på allvar. Så MVP fungerar ju uppenbarligen inte.

Magnus Ollén, om du nu har en massa förebyggande åtgärder, planer och strategier så vill jag gärna att du förklarar varför dessa sattyg pågår på Fristadsskolan och varför du kallar elever som utsätter andra för fara för "fantastiska".


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa