När får elever ni har ansvar för stödet de behöver?

När får de elever som ni har ett ansvar för det stöd som behövs? Skriver Catarina Hellmark (V) i ett svar på tidigare debattartikel.

När får de elever som ni har ett ansvar för det stöd som behövs? Skriver Catarina Hellmark (V) i ett svar på tidigare debattartikel.

Foto: Jessica Gow/ TT

Insändare2022-07-12 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikeln "Andras antagningsregler påverkar de kommunala skolorna" publicerad den 6 juli.

Onsdagen den 6 juli i Strängnäs tidning skriver Barn och Utbildningsnämndens ordförande Kennet Larsson (M) och Thorén Berggren (M) ledamot i socialnämnden

Att de får kritik av en skara verklighetsfrånvända opportunister. De fortsätter klappa sig för bröstet och slå ifrån sig det faktum att de sliter vidare.

Men ni glömmer bort det kompensatoriska uppdraget. Barn och elever som är i behov av extra stöd och hjälp endast får det till viss del, eller inte alls i värsta fall.

Skolutvecklingsprogramnet 2023 har ni slutat nämna, är det inte en sanning längre. När får de elever som ni har ett ansvar för det stöd som behövs? När anpassar ni skolan så att "hemmasittarna" kan komma tillbaka till skolan?

När kan föräldrarna börja ägna sig åt att lägga fokus på sitt arbete, istället för att kompensera sina barns behov när skolan inte fungerar?Jag hoppas att ni lägger på ett kol så att inte fler barn och unga hamnar i ett utanförskap.

Så länge ni slår ifrån er med en radda troliga orsaker till att det ser ut som det gör. Så fortsätter kritiken som är befogad.