När ska folk lära sig att läsa trafikskyltar?

Det finns ingen rondell vid Finningeskolan! Den så kallade ”rondellen” vid Finningeskolan är en vändplats, skriver signaturen "CA".

Det finns ingen rondell vid Finningeskolan! Den så kallade ”rondellen” vid Finningeskolan är en vändplats, skriver signaturen "CA".

Foto: Lars Kilström

Insändare2022-09-13 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln "Trafikproblem vid terminens början – polisen inkallad" publicerad den 8 september.

Det finns ingen rondell vid Finningeskolan! Den så kallade ”rondellen” vid Finningeskolan är en vändplats, eftersom inga skyltar om huvudled eller väjningsplikt finns så gäller alltså högerregeln. När man kommer åkandes från Kantarellstigen ut till ”rondellen” på Brunnsvägen så behöver man gång på gång tvärnita för att folk vägrar lämna företräde. 

När ska folk lära sig att läsa trafikskyltar? Det finns ingen skylt om cirkulationsplats eller väjningsplikt. Det finns inte heller några ”taggar” i marken som förtydligar att väjningsplikt gäller. Anledningen till att dessa trafikskyltar inte finns är just för att detta inte är en rondell, det är en vändplats! När dessutom polisen står och säger till tidningen att detta är en rondell så börjar man undra om det kanske borde skyltas tydligare att detta inte är en rondell eftersom att folk verkar ha svårt att läsa skyltar och veta dess innebörd. Sluta strunta i trafikregler och trafikskyltar. Ska man behöva snickra ihop en egen skylt där det står ”detta inte är en rondell” för att folk ska förstå?