När Sverige var vargfritt fanns det hem åt gamla

När Sverige var vargfritt hade vi ett land som hade råd att ha gamlingar och pensionärer på hem, skriver signaturen "Besviken pensionär".

När Sverige var vargfritt hade vi ett land som hade råd att ha gamlingar och pensionärer på hem, skriver signaturen "Besviken pensionär".

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Insändare2021-04-26 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förr fanns det kommundelsråd eller liknande i kommundelarna och små orter, så invånarna kunde få sin röst hörd oavsett politisk färg. Idag är allt toppstyrt och ingen kontakt med verkligheten saknas. Det är väl bara att titta hur det ser ut idag, det mesta är väl på väg åt fel håll. Jag var socialdemokrat i många år, idag skulle jag skämmas för att säga det, som det utvecklat sig.

Jag växte upp under ett vargfritt Sverige. Varför säger jag så? För att då hade vi ett land som hade råd att ha pensionärer och gamla på hem. Idag lägger vi pengarna på vargarna. Det finns ingen som vill tala om vad vargarna kostar idag, med folk på länsstyrelser och Naturvårdsverket för att flytta och ha koll på vargarnas dna (Det kanske skulle behövas på dom gamla istället så man inte skulle behöva hitta någon som legat död i ett halvår) Samt alla åklagare och myndigheter som leker bort skattepengar för vargens skull. 

Nu skall regeringen se till att Naturvårdverket skall sno jägarnas pengar. Och som vill ha höjda bidrag, sen kommer väl höjning nästa gång på jaktkorten. 

Finns det inget parti som har någon verklighetsförankring och ser vart vi är på väg?, så det finns något att rösta på nästa val.