Nedrusta djurindustrin

Insändare 6 september 2023 08:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om vi blir angripna eller när klimatförändringarna blir ännu värre, har väl varken mjölken i kylen och köttet i frysen någon plats i krislådan?

Från Sverige. För Sverige, är en reklamkampanj från Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), där vi uppmanas köpa svenska varor för att stärka vårt försvar.

Trots klimathotet och trots att det går åt mycket mer mat att avla fram miljontals djur för att sedan döda dem, än om befolkningen äter bönorna, majsen och spannmål direkt, talas det inte om någon omställning, hur är det ett trovärdigt försvarstal?

Under coronapandemin hjälpte företag vården, gjorde handsprit i stället för sprit, visst, vissa kanske hellre vill dränka sorgen, men i en matkris är det väl bättre att se potatis som guld?

Som individ är en smart livsmedelsstrategi att leva som vegan och fylla förråden med bönor och andra torrvaror, även om politiker propagerar för ökad köttproduktion. 

Hela 70 procent av allt som odlas i Sverige, odlas för att göda djuren, är slöseriet en försvarbar livsmedelsstrategi?

Peppar, peppar, så kommer kriget inte hit, men OM, så är väl elen det första fienden slår ut?

I den ständigt aktuella tv-serien "Nedsläckt land” visas konsekvenserna av ett längre elavbrott. Hur maten som behöver kyl och frys blir förstörd i affären efter några dagar, men det gäller varken havregryn, bruna bönor, frukt eller ärtsoppa.

Svenska bönder är proffsiga på att odla, så för att trygga maten är bästa försvar en nedrustning av djurindustrin.

 

Anette Ingelsson


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa