Nej SD, Eskilstuna behöver inte ha en EPA-park!

Insändare 17 juni 2022 21:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För lite drygt ett år sedan besvarade vi i MUF Eskilstuna en debattartikel skriven av SSU. Debattartikeln gällde byggandet av ett kommunalt EPA-garage, bekostat av skattepengar, som skulle få bort problemet med stök och bråk på EPA-träffar på stadens allmänna parkeringar.
Vi slog då fast att det var ett dåligt förslag, dels för skattebetalarna som skulle behöva stå för kalaset men också för att det var ett orättvist förslag då de som missbrukat rätten att vistas på allmänna platser skulle bli belönade på de som utsatts för skadegörelse och hög musiks bekostnad.

I en nyligen skriven motion av SD i Eskilstunas Mikael Nygren och Carina Åkesson får förslaget plötsligt nytt liv. Det rör sig om ungefär samma lösning: en kommunalt finansierad plats där folk med en EPA-traktor ska kunna vistas istället för att vara på stadens allmänna platser där de upplevts som störande. Varför kommunens invånare ska behöva stå för kostnaden går dock oss fortfarande över huvudet. För det är just kommuninvånarna som kommer behöva öppna plånboken, Nygren och Åkesson beskriver hur, “tanken är att kommunen går in med några tjänster för att hålla ansvaret av öppning och stängning.”

I artikeln så beskriver man även hur samhällsvinsterna i den här frågan, “blir att man får bort grupperingar från platser där de upplevs störa”, men detta ringer falskt. Idag har någon med en A-traktor full rätt att vistas på allmänna platser på samma villkor som för någon som inte har en. De villkoren ska inte tummas på och ska framförallt inte förbises med billigt valfläsk tre månader innan både kommun och riksdagsval. Kan man inte uppföra sig enligt de regler som satts upp för alla och som alla behöver följa, då ska det bli repressalier och inte belöningar. 
Det är också fascinerande hur SD i vanliga fall vill spänna musklerna mot brottslighet men när det faktiskt gäller inrapporterade fall av skadegörelse och störande av allmän ordning, då öppnar man den kommunala plånboken istället för att ta i med hårdhandskarna. 

Avslutningsvis så ser MUF Eskilstuna inget problem med intresse för bilar och A-traktorer men vi anser att det sänder ut fel signaler om intresset ska prioriteras högre än de människor som rapporteras känna sig störda av just det intresset. 
Därför säger vi nej till en kommunal EPA park i Eskilstuna!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa