Nej till ökade barngrupper i förskolan!

Insändare 21 februari 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna varnar att förskolan saknar finansiering i grunden och att förskolan är i ekonomisk obalans. Om man bara räknar in föregående år gick förskolan med underskott på nästan 8 miljoner kronor. Förvaltningen flaggar för att ett omställningsarbete måste ske. Förvaltningen varnar även för att den dåliga ekonomin kommer leda till att barngruppernas storlek i förskolan kommer att öka. Det är helt galet! 

Vi i Liberalerna gjorde en granskning förra året som visade att hälften av kommunens förskolor har för stora barngrupper – och nu kommer de att bli fler och större. Det här är som filmen Titanic, bara att kaptenerna Socialdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna ser isberget och fortsätter i hög fart mot den. Detta kommer leda till stora neddragningar i förskolan framöver. 

Att säkra kvalitén i förskolan görs inte genom drömmar, utan genom att tillföra förskolan de resurser som den behöver för att upprätthålla kvalitén. Liberalerna vill bygga ut med fler förskoleavdelningar och öka resurserna till förskolan. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa