Nya Fristadstorget är så mycket finare än gamla

Fristadstorget i Eskilstuna såsom det ser ut i dag.

Fristadstorget i Eskilstuna såsom det ser ut i dag.

Foto: Andreas Lindström

Insändare2024-06-30 06:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man läser då och då om folk som tycker att Fristadstorget är fult. En stenöken. Och att det var bättre förr. Jag tror inte riktigt att de som skriver så eller säger så var med förr. Det var ju förr som det verkligen var en öken av sten!

I dag när man är på Fristadstorget så är det musik och dans. Många sitter i solen vid de gula borden och bara njuter. Jag har sett många människor som nog jobbar i stan som äter sin lunch där. Det finns både gräsytor och vatten och barnen älskar att hoppa på stenarna i vattnet.

Jag saknar inte Fristadstorget alls som det var förr i tiden. Det var tråkigt och en massa bilar och bussar som bullrade. Jag saknar inte ens den runda kiosken även om jag har förstått att det är att svära i kyrkan att skriva eller säga så i Eskilstuna. Den dyker ju upp i varenda diskussion om förändringar!

Det var en massa bråk och tjafs kring den där kiosken bara. Det är bättre och finare som det är i dag.

undefined
Runda kiosken nämns ofta i diskussioner om förändringar i Eskilstunas stadskärna. Så här såg den ut.

Det finns så fina andra serveringar på torget i dag som den grekiska grillen. Där äter jag ofta och det är jättehärligt att sitta där på lunchen för då är solen där också.

Och "kroggatan" som går från torget till Statt är verkligen något som lyfter Eskilstunas centrum. Den är i dag också mycket bättre än förut när det bara var en massa raggarbilar där.

Jag förstår mig inte på er bakåtsträvare.

Vad tycker du?

Använd gärna insändarens kommentarsfunktion och skriv vad du tycker! Det du skriver kan komma att publiceras som en egen insändare.