Omvärldens hyckleri mot kurderna

Insändare 18 oktober 2019 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ilskan växer inom mig för alla dessa människor som går runt med okunskapen om att Turkiet är nere i norra Syrien för att bekämpa terroristerna. 

Denna helg som var demonstrerade tusentals kurder över hela Sverige, men världen agerar inte? Inte ens Sveriges politiker agerar för att stoppa all finansiering eller vapenexport till Turkiet. 

Det finns människor som är arga, över att Trump gör det möjligt för sin Nato-allierade vän Turkiet att gå in och döda kurder i norra Syrien. Turkiet har fått sin chans nu att utrota terroristerna, i detta fall är kurderna terrorister. 

Turkiet har som i många år sponsrat jihadisterna i terrorsekten IS. Kurderna slog mot IS för hela världen, kvinnor och män bekämpade grymmaste terrorsekten. Förtrycket mot kurderna har pågått i flera år och att vakna upp till stridsflygplan för människorna i Kurdistan är inget nytt. 

Världen tittar på när ett minoritetsfolk blir dödade? När människor sedan flyr för sina liv och försöker få ett bättre liv, reagerar Europa för att det blir ännu ett flyktingskris samt oron över hur man ska finansiera människorna som kommer hit.

Världen hör nyheterna, reagerar till med att ’’det är synd om kurderna igen, ni är ensamma igen och ni blir förtrycka ännu en gång’’. 

Världen pratar ofta om mänskliga rättigheter och här sviks kurderna ännu en gång. Trumps svek mot det kurdiska folket är oförglömlig och stöttar hellre islamister och fascister som Erdogan. 

Ämnen du kan följa